Lieve Debbie

DeniseM DeniseM
11 mrt 2026

Debbie Mullen was jarenlang het luisterend oor voor duizenden lezeressen. In haar column Lieve Debbie gaf ze advies op allerlei ingestuurde problemen van lezeressen. Dit liep uiteen van onschuldige huis-, tuin- en keukenproblemen tot vrouwen die jarenlang door hun man werden genegeerd, vernederd of mishandeld. Debbie probeerde hen een zet naar een beter leven te geven. Dit is in ieder geval wat ze deed. Inmiddels is ze haar baan kwijt, delen haar dochters minder en lijken ze dingen te verzwijgen, en als Debbie haar man volgt via zijn trackingapp, is hij niet waar hij zegt te zijn. Debbie kan niet langer wachten en besluit haar eigen adviezen op te volgen...

Yes, weer een nieuw McFadden-boek! Inmiddels weet ik niet hoe snel ik ze moet oppakken op het moment dat er weer een boek vertaald is. In Lieve Debbie maken we kennis met Debbie, die als columniste allerlei vrouwen adviezen geeft over hoe ze hun leven weer op orde kunnen krijgen. Debbie’s eigen leven was op orde, was, want inmiddels is ze ontslagen en heeft ook haar partner Cooper geen baan meer. Hun dochters lijken geheimen mee te dragen en Debbie’s ogenschijnlijk goede leven begint scheuren te vertonen. Al snel wordt de lezer meegenomen in Debbies wereld, waarin ze er alles voor over heeft om het beste voor haar gezin te bewerkstelligen. Om dit voor elkaar te krijgen gaat Debbie heel ver.

De spanning in het boek is sluimerend aanwezig, waarbij je vanuit Debbies perspectief leest hoe ze eigenhandig de problemen oplost die op haar pad komen. De andere POV in het boek is van haar man Cooper, die al snel doorkrijgt dat er iets niet in de haak is, maar zich niet kan voorstellen dat Debbie hier iets mee te maken heeft. Daarnaast lezen we op sommige momenten nog vanuit een ander vrouwelijk perspectief.

Het leuke aan de boeken van McFadden is dat er altijd iets gebeurt dat je niet zag aankomen. Bij dit boek dacht ik ook weer regelmatig te weten hoe de vork in de steel zat, maar al snel bleek dat ik het niet overal bij het juiste eind had. De psychologische component en hoe de lezer op het verkeerde been wordt gezet, waardeer ik erg aan de boeken van McFadden. Het duurde dan ook niet lang voordat ik dit boek had uitgelezen en weer vol verbazing achterbleef. Wat mij betreft weer een goed boek!

Wil jij graag van de ene verbazing in de andere vallen en hou je van psychologische thrillers? Pak dan zeker Lieve Debbie ook eens op!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM