The North Wind
4.5 sterren
Wren weet hoe het is om te leven met het minste. Nadat haar beide ouders zijn overleden is het haar taak om voor zichzelf en haar zusje te zorgen. Het land rondom Edgewood, waar Wren woont, is al driehonderd jaar diep bevroren. De Schaduw, een magische afscheiding die het dorp beschermt tegen het dodenrijk, wordt steeds zwakker. Een huwelijk tussen de onsterfelijke Noordenwind en een stervelijke vrouw kan de Schaduw redden. Iedere keer als de Noordenwind een nieuwe vrouw kiest is het dorp ondersteboven. De gekozen vrouw wordt namelijk geofferd en keert niet meer terug naar Edgewood. Dit keer laat de Noordenwind zijn blik op Wrens zusje vallen, maar dat laat Wren niet gebeuren. Ze offert zichzelf op, met alle gevolgen van dien...
The North Wind is het eerste deel van De vier winden-serie waarin in ieder boek een andere windgod centraal staat. Het boek heeft als allereerst een prachtige cover met nog mooiere sprayed edges, maar dat is zeker niet de enige reden waarom je dit boek in huis moet halen!
In het boek leren we Wren kennen, een krachtige vrouw die haar uiterste best doet om haar zusje het best mogelijke leven te geven nadat hun beide ouders zijn overleden. Dat Wren niet onder doet voor de meeste mensen, blijkt al snel wanneer de lezer in de eerste hoofdstukken leest hoe Wren voor zichzelf en haar zus zorgt. Naast Wren lezen we in The North Wind over Boreas, de Noordenwind. Boreas krijgt als windgod geen tegenspraak en is gewend dat alles op rolletjes loopt. Hij heeft in het Dodenrijk alles wat zijn hart begeert en komt niets te kort, een hele andere leefwereld als in Edgewood. De werelden van Wren en Boreas mengen zich. Waar de twee elkaar in eerste instantie niet uit kunnen staan, blijken ze meer gemeen te hebben dan ze in eerste instantie willen toegeven en kunnen ze ook veel van elkaar leren. Zowel Wren als Boreas maken in het boek een groei door. Deze ontwikkeling gaat geleidelijk, en is daardoor ook beter voor te stellen voor de lezer. Voor beide personages kon ik compassie opwekken, wat maakte dat het boek voor mij nog net iets dieper ging dan wanneer ik dit niet zou hebben gehad.
Het verhaal in The North Wind verloopt in een fijn tempo. Het gaat niet te snel, waardoor je als lezer het verhaal niet meer kunt volgen en daarnaast gaat het ook zeker niet te traag. Er gebeuren verschillende dingen in het boek waar ik als lezer nieuwsgierig naar was, waardoor ik door wilde blijven lezen. Natuurlijk gebeurt er gedurende het boek ook veel tussen Wren en Boreas. Hoewel ik een vermoeden had hoe het zou gaan eindigen, bleef dit lange tijd door de nodige gebeurtenissen en plottwisten onzeker.
Alexandria Warwick heeft een fantasierijke schrijfstijl, waarbij de belangrijke elementen beeldend worden omschreven. Hierdoor kun je je als lezer nog beter voorstellen waar Wren en Boreas zich bevinden. De hoofdstukken zijn vlot geschreven en makkelijk leesbaar. Aan romance ontbreekt het ook niet in The North Wind, maar dit element komt pas later in het boek op gang. Er zitten enkele spicy scènes in, maar dit neemt niet de overhand.
Ben je op zoek naar een fantasyboek met romance elementen erin verwerkt? Dan kan ik The North Wind zeker aanraden! Ik heb van het boek genoten, en ga de andere delen van de vier winden-serie dan ook zeker ook lezen!
Ik ontving dit boek van de uitgeverij voor mijn eerlijke mening.
Ik ontving dit boek van de uitgeverij voor mijn eerlijke mening.