Advertentie

In het tweede deel van de Morton triologie van Anna levander, is Morten Matthijsen premier van Nederland en dient er een kabinet gevormd te worden. Mo, een Marokaanse politicus is de rechterhand van Morten in het eerste deel van het boek. In het tweede helft van het boek is er een belangenverstrengeling tussen de twee. De zoon van Mo heeft zich aangesloten bij een jihadgroepering en Morten strijd ervoor dat Jihadstrijders naar een heropvoedingseiland gaan. Dit zal dan ook gelden voor de zoon van Mo. Verder heeft Morten een nieuwe politiek assistent, Marijn. Marijn is assistent maar schrijft ondertussen ook een boek over Morten die zijn ondergang kan betekenen.

Het boek verteld het verhaal van Mo, hierdoor krijg je een ander beeld van Morton. Een beeld dat hij minder menselijk is en bepaalde ideeën heeft die grote invloed kunnen hebben. Naast het perspectief van Mo wordt een deel van het verhaal ook verteld door Morton en Marijn, waardoor er meer duidelijk wordt in het verhaal.

Het tweede deel is een boek die met plezier kan worden gelezen, maar het voelt een beetje als een soap serie waar verschillende gebeurtenissen elkaar opvolgen met tenslotte een cliffhanger op het eind van het boek. Dit maakt dat je verder wil lezen en gelukkig is hiervoor een derde deel. Het verhaal zou heel goed kunnen worden uitgewerkt in een film of serie. die menig mens zal volgen.
Wat soms wel opvalt is de opeenvolging van drama en wat bijna ongeloofwaardig overkomt.

Concluderend kan worden gezegd dat het een vermakelijk boek is met een plottwist en maakt dat je graag verder wil lezen.

Reacties op: Een vermakelijk boek