Lieve Debbie
In Lieve Debbie volgen we Debbie Mullen en haar gezin. Debbie schrijft al jaren lang een adviescolumn in de plaatselijke krant. Ze geeft adviezen aan vrouwen met problemen in het gezinsleven. Maar Debbie wordt ontslagen. Daarnaast gebeuren er gekke dingen met haar tienerdochtersen haar man Cooper lijkt geheimen te hebben. Met alles wat er gebeurt in het leven Debbie en haar gezin, besluit ze om haar eigen advies te volgen. Het is tijd voor wraak.
Ik begon wat huiverig aan dit boek, na het lezen van De Leraar, maar dat was nergens voor nodig!
Het verhaal begint bij Debbie en eigenlijk zit je direct in het verhaal. Je wordt meegenomen in het gezinsleven van Debbie en dit is herkenbaar. Dit maakt sommige stukjes grappig. Al snel heb je wel door dat Debbie dingen doet die eigenlijk niet kunnen, maar dit maakt het juist leuk. Het doet je afvragen; wat is het volgende wat ze gaat uitspoken?
Lieve Debbie wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Dit maakt dat hetboek diepgang krijg, maar ook stukjes van het verhaal weergeeft die je op het verkeerde spoor zetten. Dit is goed gedaan en bouwt de spanning in het verhaal op.
Het verhaal wordt in chronologische volgorde verteld en vanuit de verschillende perspectieven. Hierdoor mis je niets in het verhaal. Daarnaast bestaat het boek uit korte hoofdstkken en met de toegankelijke schrijfstijl van Freida McFadden, is het boek makkelijk te lezen.
Het plot van het boek vond ik ook goed. Ik zag deze niet aankomen. En nee dit is niet het meest spannende boek, maar het laat je wel continu afvragen hoe het nou zit. De vibe van het boek was ook erg leuk en je voelde de drama. Dit boek lijkt me nog wel wat als verfilming of om een serie van te maken.
Het boek krijgt van mij 5 sterren. Ik vond het van begin tot eind heel vermakelijk.