Advertentie

Diane is fotograaf en is in een dorp bij het Nationaal Park de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Wanneer ze in het bos foto’s maakt, is ze getuige van een moord. Vier jagers doden een man en gooien hem in een put. Diane wordt ontdekt door de jagers en ze slaat op de vlucht.

Remy is dakloos en krijgt van een rijke man een baan aangeboden als tuinier bij zijn kasteel. Eenmaal bij het kasteel blijkt dat Remy er in is geluisd. Samen met vier andere mannen worden ze ingezet als prooi om op te jagen.

Allemaal op de vlucht voor de dood.

Een spannend boek met een luguber karakter. Het verhaal speelt zich af in 48 uur op vrijwel dezelfde locatie. In deze korte tijd gebeurt er veel en voel je je als lezer opgejaagd.

Het verhaal is makkelijk te lezen en heeft korte zinnen. Deze zinnen zijn soms wat afgekapt en dat leest vreemd. Ook worden er wat sprongetjes in de tijd gemaakt, waardoor je wat lijkt te missen.

De personages zijn goed uitgewerkt, hierdoor leef je met ze mee en hoop je dat ze kunnen ontsnappen.

Het slot is spannend en niet voorspelbaar. Na het uitlezen van het boek, wil je eigenlijk meer weten.

De oorspronkelijke titel is Chiens de sang. De letterlijke vertaling is dus Bloedhonden. De titel en de omslag van een vluchtende vrouw passen goed bij het verhaal.

Reacties op: Makkelijk geschreven

20
Bloedhonden - Karine Giébel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker