Razend spannend

Desirée 22 juli 2025
Evi is psychologe en ze heeft net haar praktijk geopend. Ze ontvangt een nieuwe cliënte, Juliët. Juliët heeft een zeldzame en vreemde fobie, ze is namelijk bang voor spiegels. Evi start een behandeling en het lijkt iets beter te gaan. Totdat Juliët plots komt te overlijden. Evi gaat op onderzoek en ze komt er achter dat Juliët door een ongeluk met een spiegel is overleden.

Een razend spannend kort verhaal. Vanaf het begin voel je een onderhuidse spanning en deze blijft tot aan de ontknoping aan je knagen.

Het boek pakt meteen en door de fijne schrijfstijl kan je niet anders dan het verhaal snel uitlezen.

Met het hoofdpersonage van Evi voel je je als lezer meteen verbonden, omdat ze zo realistisch is beschreven. Evi was eerder al in personage in de novelle ‘De vrouw die moord riep’ (dat verhaal is ook een aanrader).

Het slot is verrassend en zielig, dit had ik totaal niet zien aankomen.

De omslag is mysterieus maar niet passend bij het verhaal. Ik zie een muziekinstrument en dat kan ik niet plaatsen. Maar ‘never judge a book by it’s cover’.

Meer recensies van Desirée

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.