Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het verhaal
Inez de Jager heeft haar carrière als balletdanseres beëindigd en ze probeert haar leven een nieuwe invulling te geven. Ze heeft haar relatie met haar ex Daniël verbroken, omdat hij vreemdging. Maar hij blijft contact met haar zoeken en stalken.

Inez besluit zich in te schrijven voor een cursus fotografie. Deze cursus wordt gegeven door Marc Huberts. Als snel leren de twee elkaar beter kennen en krijgen ze een relatie. Maar Marc heeft bijzondere voorkeuren en hij heeft een grote fascinatie voor gierzwaluwen.

Dan wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze is op lugubere wijze om het leven gebracht.

Beoordeling
De proloog van het boek zorgt er meteen voor dat je nieuwsgierigheid wordt gewekt. Vanaf dat moment wordt je door het verhaal opgeslokt en laat het je niet meer los.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel maak je kennis met de personage en de situaties. De onderhuidse spanning is hier erg voelbaar. In het tweede deel komt alles tot een fantastische climax.

Vleugellam is een ijzersterke thriller met lugubere details.

Vanuit veel personages wordt het verhaal verteld, maar voornamelijk vanuit Inez en Marc. Inez leer je als lezer kennen als een positieve vrouw. Er is iets met Marc en door terugblikken naar zijn verleden wordt zijn personage steeds meer ontrafeld.

Het boek heeft een mooie omslag van een ballerina en de vleugel van een gierzwaluw. Deze vogels spelen een bijzondere rol in het verhaal. De titel past perfect bij het boek.

Het slot zorgt nog voor de nodige onverwachte wendingen, waardoor het boek niet meer weg te leggen is.

Reacties op: IJzersterke thriller

17
Vleugellam - Anne van Zwieten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken