Mysterieuze romance
In Love at Last van Kristina Moninger is het tweede deel in de Red Summer duologie en het vervolg op The First to Fall. Dit is weer een prachtige editie en de omslag geeft perfect de sfeer van het boek weer.
Het boek speelt zich namelijk nog steeds af bij de Felsenhimmel, maar het verhaal draait dit keer om Verena, Jakob’s jongere zus. Omdat nu vanuit andere personages werd verteld, had ik een wat moeite om meteen in het verhaal te komen na de enorme cliffhanger van het eerste deel. Ik vond Verena en Mattia wel echt interessante personages en ik vond hun verhaal dan ook erg leuk om te lezen. De spanning zat er ook dit keer weer goed in en er werd lang opgebouwd naar de clue.
De schrijfstijl las erg prettig weg, al had ik een enkele keer wat moeite met de vertaling. Ik vond alleen het eerste deel een stuk sterker. Er waren nu erg veel losse eindjes die naar mijn idee een beetje werden afgeraffeld, terwijl dit niet nodig was. Ondanks dat vond ik dit nog steeds een vermakelijk boek en heb ik hem uiteindelijk 3 sterren gegeven.
Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar uitgeverij Luitingh-Sijthoff!