Jill Mansell weet de lezer weer helemaal mee te nemen naar dit bijzondere dorpje.
De cover zorgt al voor een vrolijk gevoel en het boek past heel mooi bij de andere bloemencovers van haar laatste boeken.
Jill Mansell is een Amerikaanse auteur die al vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw romans schrijft die een steeds groter leespubliek bereikt.
Een boeket dat net te snel uit de emmer wordt gepakt is de aanleiding voor een alles veranderende ontmoeting tussen twee mensen. Nella en Nick denken elkaar na deze ‘botsing” niet meer te zien maar het lot beslist anders als Nella haar baan verliest en nieuw werk vindt bij de vakantiehuizen van Nick. Ze mogen echter niet verliefd worden want dat is niet handig als je voor elkaar werkt,
De actrice Lizzie trekt zich even terug in een van de vakantiehuizen en zo leest de lezer over het tot stand komen van een boek….en een romance???
“Wanneer liefde met zoveel kracht toesloeg nam ze alles over.”
Jill Mansell weet de lezer weer helemaal mee te nemen in dit moderne, dagelijkse verhaal. Een gewone ontmoeting en mensen die een plek zoeken om bij te komen, meer is er vaak niet nodig voor een verhaal waarin meegeleefd kan worden met mensen zoals jij en ik.
De heerlijke bizarre momenten waarop zaken anders lopen dan verwacht of gepland zorgden voor enkele lachbuien.
De omgeving biedt ook wel genoeg bodem voor een roman, Engeland is zo mooi en het verschil tussen een dorpje en de grote steden wordt mooi beschreven.
Mansell wil graag veel vertellen over de personen die een rol spelen in dit verhaal, dat is hoe ze schrijft en al jaren vele fans heeft. Een fan herkent dit en houdt ervan. Wat wel bijzonder is dat er meer personages zijn dan in haar andere boeken. De personages heeft ze wel allemaal goed in beeld gehad en zijn ook heel verschillend.
Soms is de dagindeling of zijn de gedachten van iemand niet zo boeiend maar deze details maken het verhaal helemaal compleet.
De menselijke reactie als per ongeluk het verkeerde wordt gevraagd aan iemand maakt van papieren personages mensen. En als dan het verhaal van achterblijvers na het overlijden van een geliefd familielid wordt verteld is er ontroering.
Daarnaast is het gewoon leuk om een boek in een boek te zien ontstaan. En dat geeft een bijzonder element aan het verhaal. Het is een heerlijk boek om gelezen te hebben en ik kijk uit naar de volgende.