Advertentie

Het boek is een kort verslag. De schrijfster houdt zich aan de feiten. Het is fijn om te lezen en het is helder geschreven.

1820 De tijd van de slavernij. Leon, een Nederlandse jongeman emigreert naar Charleston, Verenigde Staten om zijn geluk daar te zoeken.
Ook James Magnan heeft slaven. Twee van hen zijn Josephine en Juliette, moeder en dochter. Juliette is geboren als slavin. Voor Leon is Juliette echter niet zomaar een slavin. Hij is onder de indruk van haar, vind haar mooi en wil haar kopen.
Of het allemaal goed afloopt, moet je zelf gaan lezen.

Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten en Nederland vóór de Amerikaanse burgeroorlog. De schrijfster heeft ervoor gekozen er geen roman over te schrijven, maar alleen de feiten weer te geven. Zo beschrijft ze bijvoorbeeld het document waar de verkoop van Juliette aan Leon in vermeld wordt en laat ze goed zien hoe men in die tijd over slavernij dacht.
Toch leest het boek als een verhaal.

Het thema van het Boekenweekgeschenk is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Leon voldoet daar aan. Hij koopt immers een slavin, maar behandeld haar niet zo.

Annejet van der Zijl heeft zich gespecialiseerd in reconstructies en portretten van verschillende mensen. Daar is ze ook nu weer in geslaagd.

Reacties op: Een mooi liefdesverhaal ten tijde van de slavernij.

513
Leon & Juliette - Annejet van der Zijl
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker