Fantastisch fantasydebuut
Merel Godelieve is auteur, jurist en creatief ondernemer. Na haar studie Handels- en ondernemingsrecht heeft ze meerdere horecabedrijven opgezet, waaronder drie koffiebars, een Bed & Breakfast en twee bakkerijen. Ze heeft recent haar buurtbakkerij in Utrecht verkocht om zich volledig op het schrijven te richten.
Ze debuteerde met ‘Ook dat nog’, dat ze samen met haar moeder Anya Niewierra schreef.
‘De laatste ravendochter’ is haar fantasydebuut.
Erin erft na de dood van haar moeder het magische Duncannon Castle in het Ierse dorpje Oonagh.
Ondanks haar inspanningen lukt het amper om haar hoofd boven het water te houden. De kosten om het allemaal in stand te houden zijn te hoog.
Haar hoop is gevestigd op een Amerikaanse filmstudio die wil filmen op Duncannon.
Maar wanneer zij voor een ander kasteel kiezen, dreigt ze alles te verliezen en neemt ze haar toevlucht tot andere maatregelen.
Het eerste dat opvalt is de werkelijk prachtige vormgeving van deze limited edition met sprayed edges.
Binnen ook illustraties van de hand van de auteur zelf, passend bij het verhaal.
Het boek is onderverdeeld in vier delen, de seizoenen.
En elk seizoen begint met een stukje over de Morrígan.
Merel Godelieve neemt de lezer mee in een magische wereld. In begin is het nog even wennen aan de namen die voorbijkomen maar al snel word je meegezogen in dit fantasywereldje en dan leest het ook wat vlotter.
Achterin staat trouwens nog een handige namenlijst die je kunt raadplegen.
Doormiddel van dagboekfragmenten in het verleden en de belevenissen het heden volgen we het levensverhaal van de krachtige Erin.
De andere personages zijn ook goed neergezet.
De auteur weet ook de nodige humor in het verhaal te verwerken.
Ik ben niet echt een fan van fantasyboeken maar ik vind dit een fantastisch geschreven debuut en een echte aanrader voor liefhebbers van fantasy.
Merel Godelieve heeft mij weten te verrassen met haar debuut.
Ik waardeer het met 4*
Met dank aan uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het verstrekken van het leesclubboek.
‘De laatste ravendochter’ is haar fantasydebuut.
Het boek is onderverdeeld in vier delen, de seizoenen.
En elk seizoen begint met een stukje over de Morrígan.
Achterin staat trouwens nog een handige namenlijst die je kunt raadplegen.
De andere personages zijn ook goed neergezet.
De auteur weet ook de nodige humor in het verhaal te verwerken.
Merel Godelieve heeft mij weten te verrassen met haar debuut.
Ik waardeer het met 4*