Koud Melbourne

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië.
In de donkere nacht is het tweede deel in de Gemma Woodstock-reeks.
Met deel 1, Het duistere meer won de auteur o.a. de prijs voor het beste Australische thrillerdebuut.

Gemma Woodstock is verhuisd naar Melbourne.
Doordat zij haar zoontje Ben bij haar ex-vriend heeft achtergelaten voelt zij zich alleen en twijfelt of ze er wel goed aan heeft gedaan om te verhuizen.
Een andere werkplek en een onsympathieke nieuwe werkpartner, Nick Fleet maken dat er niet makkelijker op.
Gemma en Nick krijgen de zaak toegewezen van de jonge filmster, Sterling Wade, die vermoord werd tijdens filmopnames.
En dan is er ook nog de moord op een dakloze man.
Hebben deze twee zaken wat met elkaar te maken?

Qua cover past deel 2 perfect bij deel 1, dezelfde soort vormgeving heeft het boek.
In de donkere nacht vond ik in begin wat rommelig en langdradig, dat haalde de vaart uit het verhaal en ook de spanning.
De auteur weet wel heel goed de sfeer over te brengen van een koud Melbourne in augustus.
Dan is het bij hen winter terwijl het hier zomer is.
Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld vanuit Gemma ,waardoor ze de kans krijgt om onder je huid te kruipen, maar dat gebeurt niet echt.
Emma is nog steeds een wat typisch personage, net zoals in deel 1, Het duistere meer.
De rest van de personages worden ook niet echt uitgediept en dat is jammer.
In de donkere nacht heeft wel een aardig plot hoewel het je niet van je stoel blaast.
En een open einde dat mooi is voor het derde deel dat ik zeker ga lezen.
Ik vond dit tweede deel wel minder dan het debuut en waardeer het met 3*

Meer recensies van Dini van Heumen