Hollywood waar achter de schermen seksueel misbruik, chantage en zelfs moord plaatsvinden.
Corine Kuijper woont samen met haar Italiaanse vriend en hun kat in Haarlem. Ze heeft jarenlang voor een grote bank gewerkt en in 2018 begon ze met het schrijven van romans. Tot die tijd schreef ze alleen reisverhalen over haar reizen door Europa, Amerika, Canada en Nieuw - Zeeland. Haar reisblog houdt ze privé. In 2020 debuteerde ze met 'Schaduwfamilie'. Een jaar later verscheen het los te lezen vervolg 'Schaduw over Sardinië'. Beide boeken spelen zich af in Italië. 'Misleid' haar derde roman neemt je mee naar Congo, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Daarna volgt in 2024 'Misbruikt' een verhaal over grensoverschrijdend gedrag in de filmindustrie. Naast werken aan haar romans begeleidt ze als huiswerkdocent cursisten bij verschillende online schrijfcursussen.
Sofia woont na de scheiding van haar ouders bij haar moeder in een klein flatje.
Als kind al is Sofia fotomodel, alleen gaat het meest verdiende geld op aan de verslaving van haar moeder.
Er komen veel mannen over de vloer tot uiteindelijk een van hen, Ronnie, bij Sofia en haar moeder intrekt.
Sofia is doodsbang voor hem en haar angst blijkt ook terecht te zijn.
Op een avond terwijl haar moeder dusdanig dronken is dat ze van de wereld is wordt Sofia verkracht door Ronnie.
Ze is dan 15 jaar, wordt vervolgens uit huis geplaatst, en komt in een pleeggezin terecht.
Na haar middelbare schooltijd volgt ze de opleiding ‘Performing Arts’ zodat ze in Nederland als actrice kan werken.
Op een feestje komt ze Jacob, de fotograaf, die ze nog kende uit de tijd dat ze als kind als model werkte weer tegen.
Jacob, inmiddels filmproducent, vindt haar talent hebben en nodigt haar uit om mee te gaan naar Hollywood.
Dat lijkt haar wel wat, alleen is het allemaal alleen glitter en glamour in Hollywood?
‘Misbruikt’ is het vierde boek van Corine Kuijper en het derde boek dat ik gelezen heb van haar.
De auteur heeft een filmische schrijfstijl en weet vooral het personage Sofia heel goed neer te zetten.
Als lezer raakt de schrijnende wereld van Sofia je.
Ze geeft de lezer een ‘fictief’ kijkje in de wereld van Hollywood waar achter de schermen
seksueel misbruik, chantage en zelfs moord plaatsvinden.
Na haar eerdere boeken gelezen te hebben merk ik dat Corine Kuijper met ‘Misbruikt’ gegroeid is als auteur.
Ik ben benieuwd wat zij verder nog voor ons in petto heeft.
Met dank aan uitgeverij Ellessy voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.
Sofia is doodsbang voor hem en haar angst blijkt ook terecht te zijn.
Als lezer raakt de schrijnende wereld van Sofia je.
seksueel misbruik, chantage en zelfs moord plaatsvinden.
Ik ben benieuwd wat zij verder nog voor ons in petto heeft.