Advertentie

Voor de gedichten van Sofie Riezebos beginnen staat er een prachtige tekst in het boek “Of course it’s happening inside your head, but why on earth should that mean that it isn’t real?” – Albus Dumbledore. Over die tekst gaat het natuurlijk niet ook al is hij erg mooi. Het gaat om de teksten die Sofie Riezebos heeft geschreven. Wat een teksten voor iemand van 17 jaar. Hoe ze weet met een paar woorden, zinnen je te raken, iets te laten voelen. Ik vind dat heel bijzonder.

Gedichten, poezie het is altijd heel lastig om te vertellen wat het met je doet. Elke tekst staat op zich. Het is geen boek wat ja van voor naar achter moet lezen. Er een rode lijn zitten in een bundel maar het hoeft niet. In Stilleven lees je dieptepunten en hoogtepunten, je voelt de dieptepunten in de teksten. Over het algemeen zijn het gedichten met verdriet en eenzaamheid maar toch lees ik ook de klein stapjes naar mooie momenten. De tekst hieronder vind ik heel mooi. Waarom? Vooral door de laatste vijf woorden; het is ooit goed geweest. Die maken deze tekst af.

De teksten zijn erg mooi die Sofie Riezebos heeft geschreven. Er hadden meer gedichten mogen volgen. Ik vind het een aanrader om te lezen en zeker als je van Doe maar dicht maar bundels houd dan is dit een mooie stap verder.

Reacties op: Er hadden meer gedichten mogen volgen

1
Stilleven - Sofie Riezebos
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners