Niet zijn beste boek, wel van genoten!

Edwin Wassink 05 januari 2026
Ik ontmoette JD Barker afgelopen oktober tijdens het Best of Thriller event. Natuurlijk kocht ik een boek van hem. Gesigneerd met persoonlijke boodschap!

Het verhaal dat hij vertelde over het huis op een eilandje voor de kust waar hij woont, vond ik geweldig om te horen. Dat huis vormde de inspiratie voor Wat ik op zolder bewaar.

In een slaperig kustplaatsje staat het leven van de zeventienjarige Billy Hasler op het punt een angstaanjagende wending te nemen. Wanneer zijn beste vriend David Spivey een mysterieus huis erft op een nabijgelegen eiland, lijkt het de perfecte plek om hun laatste zomer door te brengen voordat ze naar de universiteit gaan. Geen ouders. Geen problemen. Geen verantwoordelijkheden.

Terwijl ze graven in het duistere verleden van het eiland, wekken de jongens een oud kwaad op en wat begint als een onschuldig zomeravontuur verandert al snel in een nachtmerrie. Want het huis blijkt een markante beheerder te hebben en de regels die zijn opgesteld voor degenen die het huis betreden zijn niet mals. Dit zijn de belangrijkste:

Vergeet niet Emerson eten te geven

Neem de telefoon niet op

Als je in het huis bent tijdens zonsondergang, dan moet je tot zonsopkomst blijven

Doe nooit een deur op slot

De tweede verdieping en alles daarboven is verboden terrein

Als je een thriller zoals De beller op lijn vier of Het spel verwacht, dan kom je bedrogen uit. Dit boek is volledig in de stijl van King. Horror, griezelen, bovennatuurlijke gebeurtenissen, spanning, in dit verhaal vind je de complete mix. Ik hou er van!

Het is echter wel een verhaal waar je je aandacht bij moet houden, anders raak je de draad kwijt.

Hoewel dit misschien niet zijn beste boek is, heb ik er van genoten. Dit is er wel eentje voor de liefhebber, niet iedereen zal hier enthousiast over zijn…

Meer recensies van Edwin Wassink