Vliegt hier en daar in sneltrein vaart uit de bocht
Als je van een snelle actie thriller houdt, dan moet je zeker Zonder afscheid van Harlan Coben en Reese Witherspoon lezen.
Maggie McCabe, een gerenommeerd militair trauma arts, staat op het randje van de afgrond. Haar medische bevoegdheid wordt ingetrokken na een reeks tragedies. Dan wordt ze benaderd door een oud-collega die haar een onconventionele, lucratieve opdracht aanbiedt. Ze moet in Rusland plastische chirurgie toepassen op een bijzonder vermogend man. Ondanks haar twijfels neemt ze opdracht aan, maar dan verandert alles al snel in een rollercoaster. Na de operatie verdwijnt de man en de wereld zoals ze dacht dat ze kende, blijkt toch heel anders in elkaar te zitten. Maggie slaat op de vlucht, maar is vastbesloten de waarheid te achterhalen…
Verwacht in dit verhaal geen gelaagdheid, psychologische spanning of plotwendingen waar je mond van naar beneden zakt. Maar als je zonder al te veel na te denken een boek wil lezen dat in een razend tempo voorbij gaat, veel actie kent en de helden van het verhaal onoverwinnelijk zijn, dan is dit boek zeker de moeite waard. Ik heb me er in ieder geval wel mee vermaakt.
Het is boeiend genoeg om de aandacht vast te houden en ik was ook wel nieuwsgierig hoe het nu allemaal precies in elkaar zit. Door de filmische beschrijvingen zou het me niet verbazen als dit verhaal ooit naar het witte doek wordt gebracht.
Ondanks dat het boek hier en daar wat uit de bocht vliegt, hoop ik wel dat deze samenwerking een vervolg krijgt. Met iets meer rust zou dit een ijzersterk duo kunnen worden.