Geslaagde samenwerking
De samenwerkingen tussen Arlidge en andere auteurs bevallen me bijzonder goed. En voor Jouw kind is de volgende dat hij schreef met Andy Maslen is dat niet anders! Een heerlijke thriller met een onderliggende boodschap. Denk goed na over privé dingen die je op je socials plaatst…
De gescheiden moeder Annie krijgt op een dag een video waarin ze op de begrafenis is van haar dochter Isla. Dit is echter niet echt, want haar dochter is gewoon thuis. Dan volgt een telefoontje, betaal ons iedere maand want anders wordt het filmpje bewaarheid… Wat volgt is de moed en wanhoop van een moeder om haar dochter te koste van alles te beschermen!
De hand van Arlidge is goed te herkennen. Een verhaal in een hoog tempo, oplopende spanning en een schrijfstijl die uitnodigt om door te blijven lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en krijgt daarmee ook meer diepgang. Ook krijg je zo een beter beeld van de daders waardoor je hun daden ook beter kunt plaatsen.
En hoewel ik als ouder best kan begrijpen dat je heel ver gaat om je kind te beschermen, komt het hier soms wat onrealistisch over. Je voelt weliswaar de angst van Annie, maar net zo makkelijk wordt die opzij geschoven en gaat ze grenzen over waarvan je denkt, no way!
Hoe dan ook is dit weer een geslaagde samenwerking en ik kijk dan ook uit naar de volgende!