Wat een GOED boek!

Edwin Wassink 20 augustus 2025
Ik had het geluk om Twee gezichten van Steve Cavanagh te mogen recenseren. Hartelijk dank @lsuitgeverij / @lsthrillers! Ik had nog geen enkel boek van Cavanagh gelezen, maar deze kennismaking is bijzonder goed bevallen!

Hoewel dit alweer het 9e deel is in de Eddie Flynn serie, is het ook te lezen zonder dat je de voorgaande delen hebt gelezen. Ik heb in ieder geval niet het gevoel gehad dat ik iets heb gemist…

In dit verhaal draait het om influencer Elly Parker. Ze leidt een perfect leven, tot het moment dat ze voor de ogen van al haar volgers haar man betrapt met haar beste vriendin. Dan worden beiden vermoord gevonden en is Elly hoofdverdachte nummer 1. Maar niets is wat het lijkt, want Logan, een man die Elly ter goeder trouw hielp, is een meester in het manipuleren van mensen. Hij zou de echte dader zijn… Elly roept de hulp in van Eddie, die de opdracht als advocaat aanneemt. Eddie heeft echter ook de handen vol aan een andere zaak. Zijn ex-vrouw Christine en zijn dochter Amy worden gestalkt door crimineel Arthur Cross. Hij wil wraak.
Als Logan en Cross gaan samenwerken, begint de nachtmerrie pas goed…

Deze thriller is echt heel erg goed, wow! De interessante personages, de verschillende verhaallijnen die uiteraard uiteindelijk samenkomen, de vlotte en toegankelijke schrijfstijl en de spanning die steeds meer oploopt, alles klopt gewoon!
Neem Eddie, als voormalig meesteroplichter lijkt hij altijd een aantal stappen voor te lopen op de rest. Hij schat scenario’s goed in en is als advocaat bereid om in het schaduwgebied tussen goed en kwaad te opereren. Zijn morele kompas is echter wel goed.
Maar ook Logan, de manipulator, wordt goed neergezet. Slim, duister en je kunt je helemaal indenken dat iemand meegaat in datgene wat hij zegt en doet.

En als je wellicht denkt dat een legal thriller saai is, dan heb je het mis. Saai is het geen moment. De spanning bouwt zich meer en meer op en op het laatst komen er een aantal plotwendingen die het toch weer allemaal anders laten lijken. Ook de dialogen in bijvoorbeeld de rechtszaal zijn beeldend en op het scherpst van de snede.

Met dit alles boeit het boek van begin tot eind en is het moeilijk weg te leggen. Deze kennismaking smaakt naar meer. Ik zal dan ook zeker ook andere delen van de serie gaan lezen!

Meer recensies van Edwin Wassink