Literaire thriller van formaat!
Vergelding is het tweede deel in de Mergellandmoorden serie en is een meer dan waardig opvolger. Wat heb ik weer genoten van dit goed opgezette verhaal, de ruim 500 bladzijden vliegen voorbij!
Subtiel loopt het verhaal van het eerste deel over naar dit deel. Een inbraak op het kasteel, diefstal van kostbare iconen, Alex’ vader dood in een fauteuil, alles wijst op een hartaanval. Sinds Alex’ terugkeer naar Zuid-Limburg kent hij geen moment rust.
Het duurt even voor Alex genoeg focus heeft om zich op een nieuwe cold case te storten. Een moord uit 1974 op de moeder-overste van een katholiek meisjesinternaat.
We volgen in een toegankelijke schrijfstijl twee verhaallijnen, die in het heden waar de dood van Alex’ vader wordt onderzocht en die in het verleden waar meerdere gebeurtenissen leiden tot de moord op de moeder-overste in een meisjesinternaat. De twee verhaallijnen komen samen als Alex het onderzoek op deze cold case start.
Het verhaal leest vlot en de afwisseling tussen de verhaallijnen houdt het interessant. Niet alleen is er aandacht voor de moordzaken, maar de ontwikkeling en het doorleven van de personages is minstens zo belangrijk. De bijbehorende spanning is precies genoeg aanwezig en puzzelstukjes vallen steeds meer in elkaar. Tel daar tenslotte nog de mooie beschrijvingen van het Limburgse landschap - een overigens perfect gekozen setting - bovenop en je hebt een literaire thriller van formaat in handen.
Ik ben enthousiast, dit zijn de boeken die je wil lezen en gelezen moet hebben! De lat ligt hoog voor het derde deel, maar ik kijk er in ieder geval alvast reikhalzend naar uit!