Weer een geslaagd deel!

Edwin Wassink Edwin Wassink
17 mrt 2026

Helen Fields reken ik inmiddels tot één van mijn favoriete auteurs en zeker als er een nieuwe Connie Coolwine verschijnt ben ik er als de kippen bij om deze te lezen. De stalker is alweer het vierde deel in de serie en wat was het weer genieten!

In Edinburgh stapelen zich binnen korte tijd brute sterfgevallen op. Geen moordwapen, geen sporen, geen getuigen, geen terugkerende methode: er is niets dat deze wrede moorden met elkaar verbindt. De politie van Edinburgh zoekt tevergeefs naar de dader. En toch vermoeden profiler Connie Woolwine en brigadier Lively dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar. Ze moeten het alleen nog bewijzen.

Ondertussen probeert dokter Beth Waterfall om te gaan met de dood van haar dochter. Molly viel een jaar geleden ten prooi aan een anonieme stalker. En nu heeft hij het ook gemunt op de gerenommeerde traumachirurg…

Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal. En als je de titel van het eerste hoofdstuk ziet, “lijk 1 / 8”, dan weet je dat er nog veel gruwelijks op je staat te wachten… De korte hoofdstukken die veelal eindigen met een cliffhanger zorgen ervoor dat je blijft doorlezen. De spanning wordt stukje bij beetje opgevoerd.

Het leuke is dat de personages uit de Connie Woolwine en Luc & Ava serie zich steeds meer gaan vermengen. In dit boek werkt Connie samen met brigadier Lively. Beiden zijn al karakter op zich, maar samen zijn ze een uniek duo. En hoewel Connie moeilijk te doorgronden is, krijgen we in dit boek een beetje meer inzicht in haar eigen gedachten en gevoel. Deze ontwikkeling van haar personage maakt haar alleen maar sterker. Dat gezegd hebbende, de delen zijn wel los van elkaar te lezen.

Fields beheerst het schrijven van een thriller tot in de puntjes. Er zit genoeg tempo in het verhaal, tot aan de ontknoping weet je niet precies hoe het plot in elkaar zit, de plotwendingen zijn goed gekozen en de gruwelijkheden van de moorden worden goed gedoseerd.

Dit was weer een geslaagd deel en ik kijk uit naar de volgende!

Meer recensies van Edwin Wassink