Prima debuut!

Edwin Wassink 23 september 2025
Ik mocht Chaos in het Midden-Oosten lezen als recensie-exemplaar. Nogmaals dank Mario Bergen!

Ik was geïntrigeerd door de flaptekst en wilde het boek graag lezen. Journaliste Daniëlla Faas wordt naar een klimaatconferentie in Amman gestuurd. Haar smetvrees en drang naar controle botsen met de chaos en de duivelse plannen van eco-terroristen waarmee ze te maken krijgt. Ze moet niet alleen opboksen tegen deze bende, ook een trauma uit het verleden zet al haar zekerheden op losse schroeven. De tijd dringt. Wie kan ze vertrouwen, wie niet en welke verrassingen staan haar nog te wachten terwijl het geweld in het Midden-Oosten steeds intenser wordt…

Het is absoluut duidelijk dat Mario Bergen veel kennis heeft van het Midden-Oosten. Hij weet de sfeer, de cultuur en de problematieken goed naar voren te brengen. Hij doet dit in een beeldende en toegankelijke schrijfstijl.
Tegelijkertijd zorgt dit er echter ook voor dat de echte spanning en vaart uit het verhaal worden gehaald. Het boeit, het is interessant, maar het heeft niet de spanning die ik had verwacht. Een echt verrassende plottwist blijft eveneens uit.

Dat maakt niet dat het boek slecht is, zeker niet! De personages worden goed uitgewerkt en het verhaal is goed uitgedacht. Het boek zet je tot nadenken. Mario Bergen kan zeker schrijven en een volgend boek zal ik zelf ook weer oppakken!

Meer recensies van Edwin Wassink

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.