Prima debuut dat naar meer smaakt!
Ik kreeg de kans om kennis te maken met het fantasyboek De koning van Calex - De Necromancer. Dit verhaal is het debuut van Kevin De Meersman en verscheen voor het eerst in november 2024. En zeg nu zelf, van een flaptekst als deze wordt je toch vanzelf nieuwsgierig?!
Baltigo, een Celestial, is een bode die voor zijn broer een boodschap moet overbrengen aan de Necromancer Okeitik de Verzamelaar. Het doel is een op handen zijnde oorlog te voorkomen. Bij zijn aankomst in de stad Morsemetak ontdekt Baltigo dat de stad zich voorbereidt op strijd. Hij wordt geconfronteerd met gevaarlijke situaties, waaronder een aanslag op zijn leven door Okeitik. Baltigo overleeft dit en wordt gered door de Koninklijke Garde. Zijn tocht wordt vervolgd en hij komt terecht in een stad van de Celestials, Celenimbo. Terwijl hij meer ontdekt over de duistere plannen van de Necromancers realiseert Baltigo zich zijn cruciale rol in een conflict dat de toekomst van de wereld bedreigt…
Het leren kennen van de wereld en de personages is in het begin wat lastig. Personages worden snel na elkaar geïntroduceerd en de verschillende perspectieven helpen dan niet mee. Gelukkig is er voor in het boek een lijst met personages te vinden. Daarnaast zijn er gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving en personages zodat je je daar van alles bij voor kunt stellen. Het is daarbij nog wel zoeken naar een gezonde mix tussen details, actie en spanning. Dit geldt ook voor het uitwerken van de karakters van de personages, deze blijven nog wat oppervlakkig.
Na de eerste hoofdstukken begint het verhaal meer en meer te leven en ontspint zich een levendig en mysterieus verhaal. Dit komt niet alleen door fantasierijke figuren als de Necromancer, de Donkere Elfen of de Celestials, maar ook door de magie die gebruikt wordt. De elementen Water, Vuur, Lucht en Aarde worden op een mooie wijze gebruikt.
De intriges, de bondgenootschappen en de oplopende spanning zorgen ervoor dat je tot het einde geboeid blijft. Ook de vaart neemt steeds meer toe en dat helpt het verhaal. Het enigszins open einde maakt ruimte voor een tweede deel zonder dat je het gevoel hebt dat er nu nog iets mist. .
Dit is een prima debuut dat ik met veel plezier heb gelezen. Het smaakt zeker naar meer!