Waardige opvolger!

Edwin Wassink 18 september 2025
Een aantal jaren geleden las ik met veel plezier Gouden Nevel van Thijs Voortman en ik was dan ook meer dan nieuwsgierig naar zijn opvolger Tropische storm. Dank je wel Thijs voor het toesturen van jouw boek!

Norah Longfield is bioloog en klimaatwetenschapper en besluit na een heftige periode in Australië in te gaan op het verzoek van Ignacio Goedlachs om deel te nemen aan een onderzoek naar mangroven op Curaçao. Zodra Norah voet aan wal zet op het Caribische eiland raakt ze betrokken bij de moord op Ignacio. De daders hebben het ook op haar gemunt. Norah krijgt hulp van de Curaçaose Amina. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden die diep wortelen in de rijke historie en natuur van Curaçao…

Thijs is er bijzonder goed in geslaagd om spanning, de historie en cultuur van Curaçao en klimaatverandering met elkaar te mixen tot een eco-thriller die van begin tot eind boeit! In een beeldende schrijfstijl wordt je meegenomen over Curaçao met beschrijvingen die in een reisgids niet zouden misstaan. Niet alleen zie je het landschap zo voor je, maar je zou ook ter plekke een reisje boeken…
Vanaf de eerste bladzijden weet je al dat je goed zit. Ik zat gelijk lekker in dit spannende verhaal. Er is genoeg actie en de naderende tropische storm geeft een extra onheilspellende dimensie. Daarnaast worden de innerlijke emoties en worstelingen van Norah en Amina goed neergezet.
Een aantal personages uit Gouden Nevel komen ook in dit verhaal terug, maar je hoeft het niet per se gelezen te hebben om dit verhaal te snappen.

Hoewel dit een eco-thriller is waarbij een opwarmend klimaat een rol speelt, wordt dit niet op een belerende toon neergezet. Het past bij het verhaal, net zoals een ander gebruikt thema als slavernij dat doet. Laat je dus vooral niet tegenhouden door de term eco-thriller.

Kortom, Tropische storm is een waardig opvolger van Gouden Nevel en ik kan alleen maar hopen dat we als lezer niet te lang hoeven wachten op een volgend boek!

Meer recensies van Edwin Wassink