Genoten van dit debuut!
Ik mocht het debuutboek van Silvie Klokgieter lezen en dit was een hele fijne kennismaking! Dank je wel, Silvie!
Een stapavondje loopt voor de vriendengroep met Milan, Noor, Lotte, Yara, en Sam uit op een gebeurtenis die hun leven voorgoed zal veranderen. Ze zien iets gebeuren waar ze nooit getuigen van hadden willen zijn, en vanaf dat moment lijkt niemand meer veilig. Er wordt gedreigd, geheimen komen boven water, en de vrienden weten niet meer wie ze kunnen vertrouwen. Iemand die iedereen kent, blijkt gevaarlijker dan ze ooit hadden gedacht…
Dit is een spannende YA thriller die je in een vlotte, beeldende schrijfstijl meeneemt door het verhaal. De hoofdstukken zijn kort en worden in wisselend perspectief verteld. Dit is interessant, omdat je op deze manier van ieder van de jongeren hun angsten en geheimen leert. Zelfs die van de dader! De impact van de gebeurtenis is voor ieder van hen verschillend, maar toch ook weer gelijk.
De spanning wordt geleidelijk opgebouwd en is eerst wat meer onderhuids aanwezig. Vanaf het midden van het boek raken de dingen steeds meer in een stroomversnelling en raas je er doorheen. De afsluiting van het boek laat ruimte voor een eventueel vervolg, terwijl het verhaal toch prima is afgerond.
Ik heb genoten van dit debuut en ben benieuwd naar de nog te komen boeken.
Ik heb genoten van dit debuut en ben benieuwd naar de nog te komen boeken.