Dit gaat over ons

EdwinCG 05 maart 2022
Sapiens, een beeldverhaal. Van de bestseller van Yuval Noah Harari. Na het boek gelezen te hebben is de vraag wat dit beeldverhaal daar aan toevoegt. Het boek is goed. Het beeldverhaal is (nog) beter.

Waarom? Omdat hier het boek middels beeld en tekst tot de essentie is teruggebracht. Beeld en tekst versterken elkaar. Het blijft daardoor gewoon beter hangen.
De illustraties zijn goed. Tekst is goed. De keuze van de vertellers van het verhaal, de hoofdpersonen, versterken het verhaal. Erg goed!

Homo Sapiens is een soort die niet de sterkste was in vergelijking met andere mens- en aapachtigen. Ook niet de soort met de grootste hersenen. Het is ons vermogen in groepen samen te werken wat ons onderscheidde en succesvol maakte.

Alhoewel ‘succesvol’ volgens Harari met een korrel zout genomen moet worden. Overal waar wij verschenen, verdwenen andere soorten. Wij mensen, homo Sapiens , zijn hieraan schuldig. Het boek grossiert in voorbeelden.

Graphic Novel heet dit genre. Een mooie uitwerking!

Meer recensies van EdwinCG