Danse Macabre
Dit boek vertelt het verhaal van de vernieuwde attractie in de Efteling.
Florian en Isabella mogen absoluut niet naar de abdij – volgens hun stiefvader Damian gebeuren daar mysterieuze dingen. Stiekem gaan ze toch – op de avond dat het orkest Danse Macabre speelt. Verborgen achter de koorbanken zien Florian en Isabella hoe een zwarte schaduw over de muzikanten trekt en de abdij begint in te storten. De brokstukken vallen om hen heen. Ze moeten ontsnappen! Dat is het begin van een avontuur vol gevaar – op de vlucht voor het Onnoembare dat op zoek is naar Isabella. Waarom? Wat wil het van haar?
Hoewel ik dol ben op fantasy en thrillers, vind ik dit boek lastig. Het verhaal maakt geen indruk. Sterker nog, het voelt ‘vergezocht en ongeloofwaardig’ En dat gesproken door iemand die dol is op boeken over boze eenhoorns, magie en draken… Maar dit verhaal vind ik om de een of andere reden lastig. Ik kan het niet zo goed uitleggen. Het voelt wat onsamenhangend en is niet echt eng. Ik voel totaal geen emoties in dit verhaal en misschien is dat wat het voor mij ‘ongeloofwaardig’ maakt..?
De kaft vind ik geweldig met het goudfolie en de sprayed edges, de illustraties binnenin vind ik minder mooi en niet mijn stijl in ieder geval.
Jammer, want ik had hier hoge verwachtingen van.
Ik ben heel benieuwd wat mijn leerlingen er van gaan vinden.
Jammer, want ik had hier hoge verwachtingen van.
Ik ben heel benieuwd wat mijn leerlingen er van gaan vinden.