Jacht op de kroon

een_kast_vol_boeken 09 september 2025
Tijdens de vakantie las ik het tweede deel en die derde deel van de serie van de kunstroven. Heerlijke boeken, maar vooral die derde deel vond ik echt geweldig. Het voelt echt als een Dan Brown boek. Maar dan voor kinderen. Al vrij in het begin krijg je een raadsel voor geschoteld dat in het verhaal ontrafeld wordt, maar zelf kun je dus ook keihard mee puzzelen. Bovendien zitten er in het boek QR-codes waarmee je de schilderijen te zien krijgt die besproken zijn in het verhaal met wat achtergrond informatie. Daardoor is het stiekem meteen heel leerzaam voor kinderen. Ze maken kennis met verschillende beroemde kunstwerken, musea en andere beroemde plaatsen (de Tower en Westminster Abbey) Maar gewoon ook echt een spannend verhaal. Ik zat er echt helemaal in! Zo leuk!
Het gaat dus over Art en Camille die al 2 schilderijenroven hebben verijdeld/opgelost. Daardoor heeft Camille weer contact gekregen met haar vader die ze sinds nooit gekend heeft. Ze gaat met haar moeder en Art naar Londen om hem te ontmoeten, maar dan blijkt hij (weer) verdwenen. Art en Camille gaan naar hem op zoek maar stuiten dan op een raadsel, een mysterie of eigenlijk wederom een kunstroof! Weten ze dit raadsel op te lossen en vinden ze haar vader terug?
Kom maar door met een vierde deel!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken