Een aanwinst voor je boekenkast!

een_kast_vol_boeken 11 september 2025
Een nieuw boek in de serie sproookjesboeken van deze meesterverteller.
Deze keer 16 sprookjes uit allerlei landen van over de hele wereld.
Zo reis je naar Italië met de zusje Lolla en Lilia die een gans kopen die zilveren eieren kan leggen. En zoals een sprookje betaamt, gaat dat natuurlijk fout.

In India komt een brahmaan een tijger in een kooi tegen op weg naar de tempel. Hij vraagt of hij hem er uit wil laten om te kunnen drinken.

‘Ik denk er niet aan,’zei de brahmaan, ‘want ik weet zeker dat je me dan zult opeten.’
‘Welnee,’ antwoordde de tijger, ‘ik heb helemaal geen trek. Ik heb alleen maar dorst. Ik zal je echt niet opeten…’

Tja… dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Maar gelukkig lopen sprookjes altijd goed af.
Toch?
Soms gaat er zoveel mis dat je er aan gaat twijfelen… Zoals bij Ochran. Als je denkt dat het dan bijna weer tot een goed einde komt; bam, weer een plottwist. (Altijd die lelijke oude vrouwtjes weer ;-))

Veel verhalen over prinsen en prinsessen en zelfs koning Midas, maar ook spin Anansi komt langs. Maar ook over twee arme kinderen in China, en enge geest in Turkije en een goede geest in Polen.

De verhalen zijn zeer gevarieerd en uiteenlopend. Het zijn ook allemaal hertellingen van bekende sprookjesverhalen met een mooie moraal. Onderwerpen als vertrouwen, helpen, vriendelijk zijn, en jaloezie. En natuurlijk overwint altijd het goede, vaak nog met oneindige liefde als kers op de taart.

De manier van vertellen is heel ‘luchtig’ en hij spreekt de lezer ook af en toe rechtstreeks aan, op een grappige manier. Ook de tekeningen zijn weer kleurrijke kunstwerkjes. En zeker de glanzende kaft met het pauw. Echt een aanwinst voor je boekenkast!

Meer recensies van een_kast_vol_boeken