Hier kun je beter je vingers niet aan branden

Elbert Grift 01 juli 2025
Freya is een uiterst bekwame plastisch chirurg gespecialiseerd in brandwonden, ze oogst veel lof met haar werk, maar hoe zit Freya als mens in elkaar?
Ze groeit op in een bedenkelijk milieu met een moeder die het niet zo nauw neemt met wie ze het bed in duikt, maar let wel op of de man achter de penis rijk is.
Freya kende toen weinig vrienden maar raakte wel bevriend met een tweeling die haar een trauma bezorgen, in het hedendaagse leven van nu is ze naast haar succesvol ook nogal bijzonder in haar sexuele voorkeur en daar had ze beter haar vingers niet aan kunnen branden.
Ik ben groot fan van Boyne, alles wat hij schrijft is goud ongeacht het onderwerp dat hij behandelt, hij schrijft op zo'n manier dat alle fictie waarheid kan zijn en dat is heerlijk als je dat kunt, ik slurp elk boek op van hem, ook dit verdient weer de volle 5 sterren, je denkt dat de trilogie over de elementen gaat maar dat is zeker niet het geval, zeker in dit boek genaamd Vuur niet.

Meer recensies van Elbert Grift