Goede eerste kennismaking

Elena 23 juni 2025
Dit was mijn eerste kennismaking met de boeken van Gillian en het is zeker niet tegengevallen! Dit zijn eigenlijk twee verhalen in één die wel met elkaar te maken hebben. Dit boek is geschreven in een wisselend perspectief, namelijk van Keet en van Rose. Keet's leven wordt overhoop gehaald nadat ze een brief van haar moeder in handen krijgt, die ze nooit gekent heeft. De hoofdstukken van Keet zijn vanuit het heden geschreven. Die vanuit het verleden zijn vanuit het oogpunt van Rose geschreven. Ik kan helaas niet teveel zeggen zonder spoilers te geven, maar beide verhalen kwamen aan het einde op een mooie en emotionele manier samen. En ze versterken elkaar echt enorm goed, want door de hoofdstukken van Rose leer je Keet ook weer enorm goed kennen. En je leert de beweegredenen achter de keuzes van Rose, die het verhaal van Keet weer vormen, ook goed kennen en ergens ook wel weer begrijpen.

Naast dat het een feelgood boek is met her een der een heerlijke ongemakkelijke situatie, heb ik geregeld toch ook wel een brok in mijn keel gehad bij het lezen van dit boek. Familie drama staat wel echt centraal en dat was af en toe even pittig om te lezen.

Het boek is heel vlot geschreven. De hoofdstukken zijn eigenlijk allemaal vrij kort en dat helpt je erg goed op weg om als een sneltrein door het boek te raken. Vaak eindigde Gillian een hoofdstuk met een kleine plottwist, waardoor je echt gebrand was om door te lezen tot het volgende hoofdstuk.

Keet was een fijn personage om te kunnen volgen. Je leert haar goed kennen en ze maakt ook wel een goede karakter ontwikkeling door. Ze is een enorme doorzetter en gebrand om antwoorden te krijgen op iets of om Seger eventjes op zijn teentjes te laten lopen. De bijpersonages vond ik ook erg sterk! Ik vond allleen persoonlijk Seger wat vlak. Je leert hem naar mijn idee niet enorm goed kennen en ik voelde ook vrij weinig connectie met hem. Maar als je de verhalen van Keet en Rose in gedachten neemt, kan ik het me ergens wel bij voorstellen dat deze keuze is gemaakt.

Ik ben zeker aangenaam verrast en kijk er zeker naar uit om meer van Gillian te lezen!

Meer recensies van Elena