Een absolute must-have

Eline Devos Eline Devos
29 mrt 2026

Hoog bezoek in de klas👩‍🔬
Een workshop Wetenschap op stap en het perfecte boek dat daar naadloos bij aansluit? Uiteraard: 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap van Mathilda Masters, in samenwerking met Angelique Van Ombergen en met illustraties van Louize Perdieus.

En wow… opnieuw van mijn sokken geblazen. 🤯

Ik heb al vaker boeken van Mathilda Masters gelezen (bijna allemaal denk ik) , maar ze blijft het gewoon waarmaken. En hoe!

De weetjes in dit boek? Soms écht te gek voor woorden.
Maar net dat maakt het zo goed, de leerlingen smullen ervan! 😄
Alles sluit aan bij hun leefwereld, hun nieuwsgierigheid en hun “maar juf, hoe kan dat dan?!”-vragen.

Het boek zit ook super overzichtelijk in elkaar, met verschillende hoofdstukken binnen de wetenschappen. Dus voor elk wat wils, van kleine weetjes tot grotere inzichten en altijd boeiend

En ja… het is een serieuze klepper. Maar ook echt een klepper van formaat. Zo eentje waar je blijft in bladeren, ontdekken en opnieuw bij stilstaan.

Met de nieuwe minimumdoelen die eraan komen in het Belgische onderwijs. Is dit boek goud voor je klasbib!

Rijke teksten, sterke woordenschat en perfect te linken aan Wereldoriëntatie. Ideaal om nieuwsgierigheid aan te wakkeren én kennis op te bouwen.

Als leerkracht moest ik geen seconde twijfelen.
En geloof me… de leerlingen ook niet 😉

Een absolute must-have voor elke klas waar nieuwsgierigheid mag groeien.

Meer recensies van Eline Devos