Dochter zijn van Robinson Crusoe… dat klinkt al als het begin van iets bijzonders, toch?

Eline Devos Eline Devos
20 mrt 2026

Ruby en ik zouden vriendinnen kunnen zijn. Ze is eigenwijs, nieuwsgierig en soms ook bang (en dat maakt haar juist cool). Wanneer ze in een heftige situatie terechtkomt, moet ze leren overleven. Niet alleen met vuur en water maar ook met haar hoofd en het belangrijkste haar hart.

Tussen alle spanning door gaat het stiekem ook over grotere dingen: angst, het missen van mensen, doorzetten als iets moeilijk is. Je wil gewoon weten hoe het verhaal eindigt. Je kan niet anders dan doorlezen.

Wat dit boek anders maakt? De taal. Er zitten woorden en zinnen in waarvan je denkt: wow, mooi. Soms grappig, soms een beetje zielrakend (ja, dat woord past hier perfect). In de klas spelen wij zelf ook met taal, maar het is heel fijn om te zien hoe het hier gebeurt. Je haalt er zó veel inspiratie uit… echt iets waar je meteen mee aan de slag kunt in je lessen.

Dus hou je van avontuur? Van een beetje Robinson-gevoel maar dan met een slimme, stoere hoofdpersoon? Dan moet je Ruby Cruseo van
@kevinhassing echt lezen.

Wedden dat je na hoofdstuk één niet meer stopt?
@lskindenjeugd @ilonaslevenbijls #leesclub

Meer recensies van Eline Devos