. Win Win een wervelende thriller.

Elisabethvdberg 24 februari 2022
Met Win Win, wunderkammer start de schrijver Jan van der Cruysse, die hiervoor de reeksen Bling Bling en Boem Boem heeft geschreven, een nieuw verhaal. Of Win Win ook het eerste deel wordt van een reeks moeten we afwachten, al heeft de leesclub bewezen dat het verhaal zich uitstekend leent voor een vervolg.

Win Win begint met de ontmoeting tussen Laura, student computerwetenschapper, en Dave, een pakketbezorger. Van hem ontvangt Laura een pakketje met daarin een vage boodschap op een ansichtkaart en een vliegticket naar San Francisco.

Het is geen verrassing dat Laura op het vliegtuig stapt en hier aan haar avontuur begint. Je reist mee op een vluchtelingenschip op de Middellandse Zee, je belandt in een gevaarlijke kofferbak in Nigeria, je krijgt een kijkje in het produceren en distribueren van covidvaccins in China, je maakt kennis met gifmengers in Finland en je maakt onder andere een tour door de woestijn van Californië. Het verhaal gaat alle kanten op, maar dat is geen moment vervelend. Aan het eind snap je als lezer prima wat dit allemaal met elkaar te maken heeft en ontdek je uiteraard ook meer over de verzender van het mysterieuze pakketje.

Het schakelen tussen de verschillende personages en locaties houdt je scherp en alert, al moest ik soms wel even wennen aan elk nieuw verhaal. Gelukkig zorgt de schrijfstijl van Jan van der Cruysse ervoor dat je snel weer wordt meegezogen in het verhaal. Als je de draad even kwijt bent bevindt zich achterin het boek een handige lijst met personages en bijbehorende locaties. Hoe verder je komt hoe duidelijker de verbanden worden. Dat heeft de schrijver echt heel goed gedaan, alles valt samen aan het eind en het klopt ook.

Hou je van thrillers waar de actualiteit niet geschuwd wordt, waarin je te maken krijgt met cryptische omschrijvingen en gruwelijke moordenaars dan is Win Win echt een aanrader. Je zit het hele boek op het puntje van je stoel omdat je niet kunt wachten om te ontdekken waar dit allemaal toe leidt.

Meer recensies van Elisabethvdberg