Een avontuur met een lange inleiding.
Van Stephen King was Fairy tale mijn tweede boek. Het eerste boek dat ik las van King was De Buitenstaander en met een aantal verfilmingen van zijn werk ben ik wel bekend. It, Carrie en The Dark Tower heb ik gezien, niet gelezen. Omdat de reacties op dit boek zo lovend waren begon ik enthousiast met lezen.
Fairy Tale begint met het verhaal van Charlie Reade. Het overlijden van zijn moeder, de alcoholverslaving van zijn vader en de ontmoeting met meneer Bowditch. Het laatste zal zijn leven voorgoed veranderen. Wanneer de verslaving van zijn vader een dieptepunt heeft bereikt besluit Charlie iets te doen wat hij nooit eerder had gedaan, hij gaat bidden. Hij belooft God dat hij iets voor Hem zal doen als zijn vader stopt met drinken. En dat gebeurt.
Wanneer Charlie meneer Bowditch in zijn tuin vindt, realiseert de jongen dat dit het moment is om iets terug te doen. Hij schiet de man te hulp en er ontstaat een bijzondere band met de nukkige man en zijn hond Radar. Charlie ontdekt steeds meer over de oude man maar het vervallen schuurtje blijft een mysterie. Wanneer meneer Bowditch overlijdt blijkt dat hij alles aan Charlie heeft nagelaten.
In een laatste bericht aan Charlie vertelt Bowditch dat de schuur een ingang verbergt naar een andere wereld. Radar is al op leeftijd en ziek maar deze andere wereld biedt een oplossing, zo vertelde Bowditch in zijn laatste bericht. Dus bedenkt Charlie een manier om een tijdje te verdwijnen en gaat, met Radar, op avontuur.
Wanneer Charlie de trap afdaalt volgt hij in de voetsporen van de oude Bowditch. Verschillende inwoners herkennen de hond en ontvangen Charlie, als erfgenaam van de oude man, met open armen. Er is echter iets vreemds aan de hand met de mensen die Charlie ontmoet. Charlie ontdekt een verontrustende waarheid over de wereld waar hij beland is. In zijn tocht om Radars leven te verlengen besluit Charlie de bevolking te helpen en dit is niet zonder gevaar.
Voor mij kwam het verhaal hier pas op gang. Als lezer weet je wel dat er iets staat te gebeuren maar de eerste 350 bladzijden voelden als een inleiding. Het is niet dat het boek saai is of langdradig maar ik zat echt te wachten op de wending. Dat vond ik erg jammer. Achteraf ben ik wel blij dat ik heb doorgezet want het avontuur had ik niet willen missen. Ik vond het mooi bedacht en heb me prima vermaakt met Fairy Tale, drie sterren.