Een nieuw avontuur
Felicia krijgt van haar oma voor haar verjaardag een oud boek uit de kringloopwinkel. Het lijkt haar heel suf, maar al snel blijkt dat het zeker geen saai boek is. Samen met haar vriendinnen gaat ze uitzoeken wat er met dit geheimzinnige boek aan de hand is. Maar waarom worden ze gevolgd door de verkoopster uit de kringloopwinkel...?
Mening: In dit vierde deel in de serie over Felicia maken we weer van alles mee met Felicia en haar vriendinnen. Een boek vol humor, vriendschap, avontuur en zelfs een vleugje mysterie. Een perfecte combinatie voor heel wat uurtjes leesplezier!
Het verhaal is heel vlot en beschrijvend geschreven, waardoor je door het boek heen vliegt. En dat komt goed uit, want door de geheimzinnige gebeurtenissen wil je er snel achter komen wat er allemaal aan de hand is met het oude boek uit de kringloopwinkel..
Het speelse lettertype is even wennen als je begint met lezen, maar past wel heel goed bij de sfeer van het verhaal. Ook de eenvoudige illustraties van Iris Boter sluiten mooi aan bij de tekst en lichten net wat belangrijke situaties of personages uit het verhaal uit.
Deze serie is echt een aanrader voor kinderen in de bovenbouw! Zoals de vriendinnen in het boek tegen elkaar zeggen: 'Met ons zal het waarschijnlijk nooit saai worden.'