Daarom heet ik zo!
Tina is een kersverse grote zus. Vol trots vertelt ze aan de klas over haar broertje, een jongen met een bijzondere naam..
De meester vraagt aan alle kinderen waar hun naam vandaan komt, maar Tina weet niets over haar naam. Wat als zij de saaiste naam van de hele klas heeft?
Mening: Je naam, iets waar je misschien niet heel vaak bij nadenkt.. Maar eigenlijk is je naam iets heel bijzonders. Die is speciaal voor jou uitgezocht door je ouders. Gewoon omdat ze het een mooie naam vonden? Of misschien zit er wel een mooie betekenis achter?
Dat Rigoberta namen belangrijk vindt, wordt in dit mooie prentenboek direct duidelijk. Met vlotte bewoordingen weet ze een eenvoudig en begrijpelijk verhaal neer te zetten, waarbij trots mogen zijn op je naam aan alle kanten voelbaar is!
Diversiteit en inclusiviteit speelt een subtiele maar toch duidelijke rol in dit prentenboek. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de namen, de achtergronden en het uiterlijk van de kinderen, maar ook de kleur van de muisjes op de beschuit die Tina uitdeelt.
Zoals de cover al laat zien staat dit boek bomvol kleur, de illustraties spatten van de pagina's af. Een vrolijk geheel, zonder te druk te worden!
Tip: In dit boek vraagt de kleutermeester (vind ik leuk!) aan de klas om thuis na te vragen wat hun namen betekenen. Iets wat je zelf ook met je kinderen in de klas (of thuis) uit kunt zoeken. Dit boek sluit dan ook perfect aan bij een veelgebruikt thema als 'dit ben ik'.
Reactie Jens (5j.): 'Ik vind de kleurtjes heel vrolijk, maar het verhaal is wel een beetje te kort! Zullen we hem nog een keer lezen?'