Een fijne afsluiting van deze serie!

Hoewel het al een tijd geleden was dat ik deel 1 en 2 van deze serie las, duurde het niet lang voordat ik helemaal in dit derde deel zat. De korte herinneringen in de eerste hoofdstukken zorgen ervoor dat de eerdere gebeurtenissen op een hele natuurlijke manier weer opgerakeld worden.

Ook in dit vlotte verhaal lees je over Lizzy, Sofia en Chloe. De hoofdstukken wisselen elkaar af, waardoor je dit verhaal leest vanuit 3 perspectieven, die verder gaan op de eerdere delen. Mede hierom is het aan te raden om deze serie op volgorde te lezen.

De drie vriendinnen hebben allemaal aardig wat meegemaakt in hun leven (en ook in dit boek weer) en hebben zeer diverse karakters. De interactie tussen de meiden is daardoor altijd weer verrassend. Maar 2 dingen hebben ze wel gemeen: ze kunnen vrij overdreven reageren op situaties én ze laten zich regelmatig overhalen tot dingen die ze niet willen.. Dit riep bij mij tijdens het lezen geregeld wat weerstand op en voelde ook niet altijd realistisch en passend bij hun leeftijd.

Als je de omschrijvingen van de omgeving leest, merk je direct dat Parijs geen onbekende plek is voor Mirjam Mieserius. Ze neemt je samen met de personages mee door de stad. Als de vriendinnen verderop in het verhaal naar de Côte d'azur gaan, wordt dit niet anders. Heel uitgebreid worden de idyllische plekjes beschreven en kun je alleen maar wensen dat je er zelf zou zijn.

Fun fact: In dit boek komen we ook oude bekenden tegen uit de andere boeken van Mirjam. Het is niet nodig om deze boeken gelezen te hebben voor dit verhaal, maar ik vind het altijd leuk om personages terug te zien.

Conclusie: Een fijne afsluiting van deze serie, waarin de verhaallijnen van de drie vriendinnen mooi afgerond worden.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)