Een avontuurlijke en fantasievolle klassieker in een nieuw jasje
Als er 1 film is die ik vroeger veel gezien heb, dan is het wel Peter Pan. En dan dus niet omdat ik hem zelf zo leuk vond, maar mijn zusje was groot fan! Ze leende regelmatig de videoband van een vriendinnetje en dan keken we die film meerdere keren die week.
Maar.. ik heb dus nog nooit het verhaal gelezen. Toen de vraag kwam of ik mee wilde doen aan deze Insta-wauw, hoefde ik niet lang na te denken.
Mening: Ik moet bekennen dat het me wat moeite kostte om in het verhaal te komen. De setting en personages worden heel uitgebreid en gedetailleerd beschreven, waardoor ik het verhaal niet direct kon volgen. Toen Peter Pan eenmaal in beeld kwam werd ik wél gelijk meegetrokken in het fantasievolle avontuur dat de kinderen beleven.
Aan het woordgebruik en het kabbelende tempo kun je merken dat het een wat ouder verhaal is. Hier en daar lijkt het wel wat gemoderniseerd, maar de woordenlijst die achterin het boek staat is voor kinderen geen overbodige luxe.
Hoewel de animatiefilm de leeftijdsindicatie AL krijgt, is dit originele verhaal geschikt voor oudere kinderen. Er gebeuren best wat gruwelijke dingen en ook Peter Pan blijkt iets minder lief dan in mijn herinnering uit de tekenfilm.
Dit compacte, maar dikke, boek valt zeker op in je boekenkast. De illustraties zijn in de basis zwart-wit tekeningen, met accentkleuren als blauw en fluoriserend groen. Aangezien een groot deel van het verhaal zich afspeelt in de nacht, past dit perfect bij het verhaal. Extra pluspunt: op iedere spread staan illustraties. Soms groot, soms klein, soms 1, soms meerdere. Maar sowieso lekker veel!
Conclusie Een avontuurlijke en fantasievolle klassieker in een nieuw (fluoriserend groen) jasje.