Mooi prentenboek voor iedereen die weleens boos is

Yuki is een driftkop. Als ze samen met haar broer naar huis loopt, smijt ze de huissleutels in een put.. Ze beseft direct dat dat niet zo slim was en gaat er achteraan. Na een lange klim komt ze terecht in het Rijk der Driftkoppen en ontmoet ze koningin Blubber. Samen gaan ze op pad en leert Yuki allerlei wezens en plekken kennen die horen bij boos zijn. Zo komen ze onder andere langs de Ettertjes die je schuldig laten voelen, het Verdwijnmeer waar je in wilt springen als je het te bond hebt gemaakt en het Driftkoppenmuseum vol weggesmeten spullen. Gaat het Yuki lukken om uit het Rijk der Driftkoppen te komen? ⁣

Mening: Wat een goed prentenboek is dit! Kleuters gaan gegarandeerd herkenning vinden in dit boek en ook voor ouders en leerkrachten is dit boek super handig om het gesprek aan te gaan over boze buien. 'Haal jij dat weggegooide bord even op uit het Driftkoppenmuseum?', klinkt toch gelijk een stuk positiever? ⁣

Dit prentenboek valt direct op door het grote formaat en de dikte. Op de meeste pagina's staat weinig tekst. De illustraties verbeelden mooi het verhaal en de lichaamshouding van de personages past goed bij hoe ze zich voelen. ⁣

De paginavullende illustraties bevatten veel aardse tinten. Normaal gesproken ben ik zelf meer van de vrolijke en kleurrijke prenten, maar deze kleuren passen erg goed bij het verhaal! Daarbij heeft hoofdpersoon Yuki een felgeel jasje aan, waardoor je oog op iedere pagina direct naar haar getrokken wordt. ⁣

Het thema van dit boek, allerlei vormen van boosheid, komt mooi naar voren. Er wordt op een mooie begrijpelijke manier geschetst door welke fases je gaat als je boos wordt. Alleen had er voor mij iets meer aandacht mogen zijn voor de laatste fase: weer uit de boosheid stappen. Dat blijft in dit verhaal een beetje open, dus dat is nog een mooi punt om met je kind(eren) over na te praten! ⁣

Conclusie: Een mooi prentenboek voor iedereen die weleens een driftbui heeft.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.