Prachtig prentenboek over elkaar helpen en moedig zijn!

Het is zover! De schildpadjes komen uit hun eieren tevoorschijn en moeten zo snel mogelijk op weg naar de veilige zee. Dodo is al goed op weg, als ze merkt dat haar broertje weg is.. Wat gaat ze doen? Doorrennen om de race naar zee te winnen of gaat ze haar broertje redden?

Mening: De boeken van Rachel Bright en Jim Field zijn hier altijd een succes. Ze lezen heel fijn voor en bevatten altijd een mooie boodschap. Zo ook weer bij dit prentenboek! Ik kan dan ook eigenlijk niet kiezen wat ik het mooiste vindt aan dit boek.. de tekst, de illustraties of toch de boodschap?

De tekst is op rijm geschreven en heeft een prettige cadans, waardoor het fijn is om dit boek voor te lezen. Bette Westera heeft dit boek dan ook heel knap vertaald!

De paginavullende illustraties zijn kunstwerkjes op zich! Ondanks dat een groot deel van dit verhaal zich afspeelt in de nacht zijn de prenten wel heel sprekend en kleurrijk. Er wordt slim gebruik gemaakt van het licht van de maan en vuurvliegjes. En de emoties van de dieren, die goed aansluiten bij de tekst, zijn goed af te lezen van de koppies.

Dodo is echt een hele dappere schildpad. Dit boek gaat dan ook over elkaar helpen, over moedig zijn en dappere keuzes maken. En wie weet inspireer je door deze heldendaden anderen wel om ook een held te zijn

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)