Een leuk én informatief prentenboek
Milou de meeuw heeft honger. Ze heeft een lekkere makreel op het oog, maar deze vis wordt net voor haar snavel uit zee gevist. Helaas niet door haar.. Ze besluit HAAR makreel te volgen, want dit lekkere hapje laat ze zich niet zomaar afnemen. Alleen blijkt die reis toch wat langer en ingewikkelder dan gedacht.
𝘔𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨: Is dit een informatief boek? Of een prentenboek? Nou.. allebei! Dit boek leest als een leuk prentenboek, maar stiekem is het toch echt een informatief verhaal over de weg die vis aflegt vanuit de zee tot op je bord.
🚛Kinderen zullen vast net zo verbaasd zijn als Milou. Is de weg die vis aflegt voordat het op je bord ligt zo lang? De vissersboot, de vrachtwagen, de markthallen, weer een vrachtwagen, de markt in de stad en de wandeling naar de keuken waar de man zijn visje gaat bakken, alles komt aan bod.
𝘙𝘦𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦 𝘑𝘦𝘯𝘴 (𝟻𝘫.): 𝘗𝘧𝘰𝘦 𝘪𝘬 𝘥𝘦𝘯𝘬 𝘥𝘢𝘵 𝘔𝘪𝘭𝘰𝘶 𝘸𝘦𝘭 𝘦𝘳𝘨 𝘮𝘰𝘦 𝘪𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘳𝘦𝘪𝘴!
Met weinig woorden weet Castex de settingen duidelijk te schetsen, aangezien de illustraties vrijwel voor zich spreken. Alleen bij de markthallen en de markt in de stad vind ik het voor kinderen niet helemaal duidelijk wat het verschil tussen deze twee plaatsen is. Als voorlezer zul je dit misschien even moeten uitleggen.
Alle settingen waar Milou en haar makreel in terecht komen zijn heel gedetailleerd geïllustreerd in zachte tinten. Ondanks alle details op de pagina's vallen Milou en de makreel wel elke keer op, al moet je soms even zoeken.
𝘛𝘪𝘱: Laat je kind op iedere spread aanwijzen waar de makreel van Milou is. Soms kun je de makreel echt zien liggen, maar luister ook goed naar het verhaal, want soms zit de vis ergens in