Een lief en avontuurlijk boek voor beginnende lezers.

AVI boekjes voor beginnende lezers zijn suf en saai, toch? Nou, dit boek bewijst dat dat zeker niet (meer) het geval is. Zo is leren lezen echt een feestje!

Nora is bij haar oma koekjes aan het bakken. Terwijl de koekjes in de oven zitten gaat ze op zolder foto's kijken van haar overleden opa. Terwijl ze in het fotoalbum kijkt, droomt Nora weg en beleeft ze samen met haar opa de grootste avonturen. Ze varen door een storm, redden een dolfijn en verlossen een haai van een rotte tand. Als dat maar goed gaat.. ⁣

Dit boekje op AVI E3 niveau zit dus vol avontuur en actie, maar het verhaal is ook mooi en liefdevol. De vlotte tekst is makkelijk te begrijpen voor kinderen en de cliffhangers aan het einde van de hoofdstukken zorgen ervoor dat kinderen snel verder zullen willen lezen. ⁣

De kleurrijke, gedetailleerde illustraties sluiten precies aan bij de tekst. Wat mij betreft extra belangrijk bij boekjes voor beginnende lezers, omdat ze hiermee kunnen checken of ze de tekst goed begrepen hebben. Dat zit bij dit boek dus helemaal goed! ⁣

Conclusie: Een lief en avontuurlijk boek voor beginnende lezers.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.