Een spannend avontuur voor echte durfals!

De ouders van Dex werken voor het Mirakel Museum. Over de hele wereld gaan ze op zoek naar schatten, en Dex mag mee. In dit verhaal zijn ze in China bij het beroemde Terracottaleger. Als de robot van zijn ouders vast komt te zitten bij het onderzoeken van de beelden komt Dex met een oplossing, al is dat niet zonder gevaar... ⁣

Mening: De naam Dex Durfal doet al vermoeden dat er in dit boek stoere avonturen beleefd gaan worden en dat is ook zeker het geval! ⁣

Toen ik dit boek opensloeg zag ik dat er eerder al 5 verhalen zijn verschenen over Dex Durfal, maar tijdens het lezen merkte ik al snel dat het geen enkel probleem is als je deze niet kent. In het eerste hoofdstuk krijg je genoeg informatie over Dex, zijn ouders en hun werk, waardoor de context direct duidelijk is. ⁣

Dit verhaal zit vol avontuur en spanning. Dex reageert soms wat impulsief, waardoor hij in gevaarlijke situaties terecht komt. Toch duren de spannende stukken in dit boek nooit te lang, waardoor het goed past bij de doelgroep. ⁣

Hier en daar komen er moeilijke woorden in het verhaal voor. Deze worden op een hele natuurlijke manier in het verhaal verweven en uitgelegd. Doordat het woord dan ook meerdere keren herhaald wordt onthouden kinderen het makkelijker. Vergroten van de woordenschat: check!

Fun fact: Het Terracottaleger van keizer Qin in China bestaat echt! Super leuk om zo een stukje geschiedenis te leren, al zijn niet alle elementen uit dit verhaal op waarheid berust (denk ik;)). ⁣

Conclusies: Een spannend avontuur voor echte durfals!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)