Een grappig en avontuurlijk boek voor echte dierenvrienden!

Sloeber is in opleiding tot hulphond. Maar dat wil hij helemaal niet.. Hij wil spelen en avonturen beleven. Dus besluit hij te ontsnappen. Maar dat blijkt niet zonder gevaar! Hij wordt meegenomen door de Opruimdienst voor mislukte dieren. Zal het hem en zijn nieuwe vrienden lukken om te ontsnappen? ⁣

Mening: Ik ben fan van Sloeber!! Een lieve, eigenwijze en avontuurlijke hond, die allerlei grappige en bijzondere dieren tegenkomt tijdens zijn avonturen. De ideale ingrediënten voor een fijn verhaal voor kinderen in de middenbouw! ⁣

Het boek begint met een spread waarin de personages voorgesteld worden. Heel handig, zo hebben kinderen direct een beeld bij de namen en weten ze wat meer over de hoofdrolspelers. De meeste personages in dit verhaal zijn honden, je leest dan ook uit het perspectief van hond Sloeber. Dit zorgt voor humor in het verhaal, want Sloeber heeft een heel eigen kijk op zijn omgeving. ⁣

De zinnen zijn redelijk kort, wat zorgt voor een fijn tempo. Er komen wel vrij veel lange (samengestelde) woorden voor in dit boek. Dit kan voor sommige kinderen misschien technisch een uitdaging zijn, maar qua betekenis zijn deze woorden juist goed te doen. ⁣

Al bij het zien van de cover was ik fan van de illustraties! Eefje Kuijl heeft heerlijke, kleurrijke tekeningen gemaakt met een hoge aaibaarheidsfactor én humor. Er staan lekker veel illustraties in dit boek, waardoor het mooi in balans is met de hoeveelheid tekst. ⁣

Conclusie: Een grappig en avontuurlijk boek voor echte dierenvrienden!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)