Ari en Loek vieren Sinterklaas

Yes! Weer een nieuw boek over Ari en Loek. Wij zijn fan van de verhalen over dit leuke samengezin. En dit boek is natuurlijk extra speciaal, want ook bij Ari en Loek is het sinterklaastijd. ⁣⁣
⁣⁣
In de hoofdstukken, die niet te lang en niet te kort zijn, vinden we alles terug waarmee kinderen in sinterklaastijd te maken krijgen. De intocht, schoen zetten, Sinterklaasjournaal-spanning, (te) veel lekkers, wat stress bij ouders, pakjesavond en ga zo maar door. Heerlijk herkenbaar dus, voor zowel kinderen als ouders.⁣⁣
⁣⁣
Ook in dit boek verrijkt Yvonne onze woordenschat weer met heerlijke termen als "koudewangendag", "stoplichtstem" en "slakzaam". Allemaal woorden die je niet terug zal vinden in de dikke van Dale, maar waar je direct een beeld bij hebt én die exact de lading dekken. ⁣⁣
⁣⁣
Er is in de tekst veel aandacht voor de zintuigen. Wat ze ruiken, hoe de rennende voetstappen door de plassen klinken en welke kleuren ze om zich heen zien. Tel daar de grappige illustraties van Harmen van Straaten bij op en het is heel makkelijk om de setting van het verhaal voor je te zien en helemaal te beleven. ⁣⁣
⁣⁣
Tip! Dit is het vierde boek over Ari en Loek. Het is natuurlijk het leukste om deze op volgorde te lezen zodat je Ari en Loek groter ziet worden, maar dit boek is ook heel goed los te lezen!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.