Een hotel waar je liever niet wilt logeren..
Roef vindt lezen moeilijk, hij werkt liever met zijn handen. Maar zijn ouders willen dat hij naar het gymnasium gaat. Als zijn uitslag op de OMNI-toets tegenvalt sturen zijn ouders hem in de zomer naar hotel De Spartaan. Daar kunnen kinderen hun vakantie doorbrengen, oefenen en uiteindelijk de toets overdoen. Maar als Roef aankomt in hotel De Spartaan, ontdekt hij dat daar vreemde en enge dingen gebeuren..
Mening: Roef heeft het duidelijk niet makkelijk. Zijn ouders zeggen het beste met hem voor te hebben, maar eigenlijk luisteren ze niet wat Roef zelf wil en kan.. Klinkt als een rustig verhaal toch? Maar niets is minder waar, want na een rustige intro van een aantal hoofdstukken loopt de spanning ineens in rap tempo op!
Bij aankomst in hotel De Spartaan voel je direct dat dingen niet in de haak zijn. Maar wat precies..? Het hotel en de eigenaar voelen een beetje griezelig en ook de kinderen gedragen zich vreemd. Door de uitgebreide beschrijvingen zie je de dingen die Roef meemaakt heel goed voor je en wordt het verhaal echt spannend! Ik zou dit boek daardoor eerder bestempelen als een thriller voor kinderen. De woorden 'grappig en spannend avontuur' die op de achterkant staan vond ik dan ook niet helemaal passend bij het griezelige verhaal.
In dit boek voel je duidelijk de kritiek tegen het maken van toetsen en hoe belangrijk toetsresultaten worden gevonden. Mooi dat de boodschap dat je moet doen wat je leuk vindt en dat ieder kind zijn eigen talent heeft ook zeker aandacht krijgt.
Tip: Laat dit boek maar niet aan je kind lezen vlak voor hij/zij voor het eerst op kamp gaat, ik weet niet of ze dan nog willen..