Een geheimzinnig en fascinerend verhaal!

Wandelen in de bergen, het is prachtig om die machtige en indrukwekkende rotsformaties om je heel te zien. Maar toch ook altijd een beetje eng, want gevaar zit al in een klein rollend steentje...

Dat ervaren ook Jakob en zijn vrienden tijdens een bergwandeling. Als Jakob na dit tragische ongeluk vervolgens door de politie als verdachte wordt gezien, staat zijn leven op z'n kop. Ook het leven van Aurora is met dit ongeluk in 1 klap veranderd. Op zoek naar antwoorden komt ze Jakob tegen, die haar niet onberoerd laat. Maar zonder het te weten staat er een schokkend geheim tussen hen in..

Sommige personages zijn in dit boek sterk neergezet. Je krijgt een uitgebreid inkijkje in hun gevoelens en kwetsbaarheden, waardoor ik vanaf hoofdstuk 1 het gevoel had alsof ik deze personages kende. Bij andere personages miste er wat achtergrondinfo, waardoor ze een beetje oppervlakkig bleven.

Je switcht in het verhaal voortdurend tussen de perspectieven van Aurora en Jakob én tussen het heden en verleden. Wat maakt dat dit een geheimzinnig en fascinerend verhaal bomvol emoties is, waarin stukje bij beetje de waarheid aan het licht komt.

Als lezer heb je hierin bepaalde voorkennis, waardoor je een spanning voelt bij alle keuzes die de hoofdpersonen maken. Het middenstuk voelt daardoor enigszins traag, omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren als Aurora en Jakob erachter komen dat... (Geen spoilers natuurlijk )

Toch blijven er wel aardig wat open eindjes liggen, waarvan ik hoop dat het in deel 2 aan bod komt. En dan het einde!! Een voor dit boek heel toepasselijke woordspeling: Wat een cliffhanger!! Nu maar hopen dat deel 2 snel uitgebracht zal worden.

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!