Een geweldig fantasievol en avontuurlijk verhaal, met een serieuze ondertoon. ⁣

'Aloeka. Een eiland zonder zorgen. Gist'ren, vandaag en morgen.'⁣

Klinkt als een heerlijke plek toch?! Een eiland zonder zorgen, hoe fijn is dat! Ik snap wel dat Willem er graag komt. Thuis zijn er namelijk wel zorgen.. Bij Willem thuis hebben ze het niet breed, waardoor er geen geld is om op vakantie te gaan. En daar wordt hij om gepest, want de andere kinderen gaan naar de mooiste vakantiebestemmingen. Willem is het zat en flapt eruit dat hij naar Aloeka gaat, maar of zijn klasgenoten dat willen geloven..? ⁣

De beschrijvingen van het eiland zijn zo ontzettend beeldend. Tijdens het lezen heb je echt het idee dat je samen met Willem het prachtige eiland steeds verder ontdekt. De omgeving komt helemaal tot leven en je zou wensen dat je er zelf naartoe kon. ⁣

Het verhaal is heerlijk fantasievol en avontuurlijk. Met een absolute glansrol voor Hendrik de welbespraakte capibara, met zijn wijze en grappige woorden, derhalve (inside joke ) mijn favoriete personage! ⁣

Serieuze onderwerpen zoals armoede, drankgebruik en ruzies worden afgewisseld met de fijne fantasiewereld die Willem voor zichzelf heeft gecreëerd. Een hele mooie balans! Daardoor is het echt een boek om bij weg te dromen en mee op avontuur te gaan, maar ook een boek om samen met Willem de realiteit voor even te vergeten. ⁣

Conclusie: Een geweldig fantasievol en avontuurlijk verhaal, met een serieuze ondertoon. ⁣

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!