Historische roman vol wereldvrouwen!
Eind 19e eeuw, Schotland. 3 nichtjes uit een adelijke familie hebben grote ambities. Ailis is geïnteresseerd in sterrenkunde, Donella wil ballonvaren en Haily droomt ervan om op het toneel te staan. Wanneer ze naar een meisjeskostschool vertrekken lijkt de eerste stap gezet. Ook Emily, het dienstmeisje van de familie van Haily mag mee, een enorme kans voor haar. De wereld lijkt aan hun voeten te liggen.. of liggen er toch nog opstakels op de weg?
Mening: Met de @zininfeelgood leesclub kreeg ik de kans deze historische roman te lezen. De flaptekst sprak mij enorm aan, dus ik had zin om in dit boek te duiken!
Als je het boek openslaat komen er in korte tijd heel veel personages aan bod. Goed je aandacht erbij houden om alle verhoudingen duidelijk te krijgen is dus geen overbodige luxe. Gelukkig werd alles na een paar hoofdstukken duidelijk en volgt er een heerlijk meeslepend verhaal waarin enorm veel gebeurt. De wisselende verhaallijnen zorgen ervoor dat je uitgebreid een kijkje krijgt in de levens van de vrouwen, waardoor het boek maar moeilijk weg te leggen is. Dat het boek ruim 500 pagina's telt is dus echt een cadeautje.
Astronomie, ornithologie en de luchtvaart aan het einde van de 19e eeuw.. Geen standaard onderwerpen in een historische roman én ook zeker niet de norm in die periode in de geschiedenis. Dit is dan ook een boek vol dappere, slimme vrouwen die hun tijd ver vooruit waren. Die het niet makkelijk hebben, achtergesteld en tegengewerkt worden, maar toch niet opgeven. Ze knokken voor zichzelf en grijpen kansen in hun eigen belang. Deze serie kun je dus met recht de Wereldvrouwen- serie noemen!
Fun fact: Achterin het boek deelt Sarah Lark welke elementen uit het boek gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen en mensen die echt hebben bestaan. Heel interessant om te lezen dat niet alles in dit verhaal fictief is!