Lekker creatief!

Vind jij het leuk om lekker creatief bezig te zijn? Kleur je graag, maar zou je wel wat technieken willen leren waardoor je kleurplaten nog mooier worden? Dan is dit boek perfect voor jou/je kind/moeder/oma! Dit boek is namelijk geschikt voor creatievelingen (in wording) van ongeveer 10 tot 100 jaar! ⁣

Lieve Merlijn begint dit kleurboek met een korte uitleg over materialen en technieken. Met de nadruk op kort! Want het principe 'al doende leert men' wordt in dit kleurboek zeker toegepast. ⁣

Na enkele belangrijke techniekoefeningen gaan we beginnen met een makkelijke kleurplaat. Bij iedere tekening staat op de linker bladzijde een stappenplan in woord én beeld. Zo zie en lees je heel duidelijk wat je moet doen. Op de rechterpagina kun je vervolgens zelf stap voor stap aan de slag. Daar staat helaas maar 1 lege oefenmogelijkheid, maar Lieve Merlijn geeft zelf al als tip om de pagina te kopiëren om extra te kunnen oefenen. ⁣

Het papier is lekker dik, waardoor je potloden niet doordrukken. In dit boek ligt de focus op kleurpotloden, maar wil je de technieken ook uitproberen met stiften of ander materiaal dan is het wel verstandig om een kopie te maken en niet direct in het boek te werken. ⁣

We beginnen met redelijk eenvoudige tekeningen, maar hoe verder je in het boek komt hoe moeilijker de tekeningen worden. Deze opbouw is heel fijn om je de technieken eigen te maken en het vertrouwen te krijgen in je eigen kleurskills! ⁣

Tip: Wat mij betreft een heel leuk boek om mee te nemen op vakantie. Meer dan dit boek, goede kleurpotloden en een witte gelpen heb je niet nodig voor een lekker creatiefmomentje op vakantie!

Meer recensies van Elise (Kinderboekenhoekje)